SECCIÓ D’OPINIÓ DE LA FURA: JUNY

Aquest mes de juny, a la col•laboració “Aventures d’una escoltadora”, reflexiono en relació a com n’és d’important compartir amb les comunitats de les quals es forma part. Tant si és amb la família com si és amb els companys, amb les diferents colles d’amics, amb els veïns més immediats, amb els coneguts, amb els molts individus diferents amb els quals es tracta si és que es treballa en contacte amb les persones, amb els empleats dels establiments que ens proveeixen,…Sigui amb qui sigui que ens estiguem relacionant…ens vinculem en més o menys mesura i…d’una manera o altra acabem compartint.

Enllaç La Fura:

https://lafurapenedes.cat/el-plaer-de-compartir-en-comunitat/

Text:

El plaer de compartir en comunitat

Què n’és d’important compartir amb les comunitats de les quals formes part! Tant si és amb la família com si és amb els companys, amb les diferents colles d’amics, amb els veïns més immediats, amb els coneguts, amb els molts individus diferents amb els quals es tracta si és que es treballa en contacte amb les persones, amb els empleats dels establiments que ens proveeixen,…Sigui amb qui sigui ens estem relacionant…ens vinculem en més o menys mesura i…d’una manera o altra s’acaba compartint.

Potser hi ha ben poques coses més engrescadores que saber que en alguns d’aquests col·lectius als quals pertanys et pots deixar anar i expressar-te amb confiança. Sens dubte, la seva escolta – sempre i quan sigui respectuosa – i la seva empatia et retornaran en forma de lucidesa i benestar.

Al llarg de la trajectòria del meu treball de recerca com a escoltadora i, per tant, com a professional de la comunicació interessada en difondre els beneficis de la creació d’espais d’escolta activa he anat descobrint com en poden arribar a ser de variats els escenaris on es donen i les persones que hi coincideixen. Al cap i a la fi, allò important és que una sèrie de sintonies coincideixin en l’espai i en el temps. I és llavors quan aflora el plaer de compartir!

Personalment, per caràcter i per bagatge vital, he anat perdent la recança a integrar-me en comunitats que em sedueixen, independentment de si són d’una tendència o d’una altra; si són més o menys multitudinàries; si són més o menys actives;…els cas és que, tant si les ideo jo com si ja estan establertes i m’hi adhereixo he comprovat que m’aporten qualitat de vida. Fins ara, han estat font de molts més estímuls que no pas de decepcions i, per tant, en sóc una fan.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.