Quan es fa un treball de recerca…

El passat dijous, dia 19 de febrer, el mitjà de comunicació ARA va presentar al CCCB el seu nou projecte ARACiència+Art: una sèrie de 13 converses entre científics i artistes que es difondran en versió escrita i audiovisual. El conductor de l’acte, el periodista Antoni Bassas, va tenir l’oportunitat de parlar de la iniciativa amb representants de les institucions involucrades en el treball (CoNCA, ACER i UOC), així com amb alguns dels protagonistes: Eudald Carbonell (director del IPHES), Pepa Plana (pallassa), Manel Esteller (director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer IDIBELL) i Sergi Buka (il·lusionista).
Al llarg de la trobada, els assistents van exposar, a nivell sobretot conceptual, aquells aspectes que, al seu parer, interrelacionen ambdós disciplines i, de l’exercici, en van sorgir les següents reflexions: que cal connectar talents per crear coneixement; que aquests talents, si procedeixen de diverses branques, permeten generar noves hipòtesis; que resulta fonamental fomentar la interdisciplinarietat a l’hora de treballar i la transversalitat a l’hora de pensar; que l’educació ha de permetre la potencialitat del que segueix aquells estudis i que, sense una mirada artística, tot això es perd,…
Ara bé, també va haver-hi un espai de temps per abordar la recerca com a actitud davant de la consecució d’un objectiu. I és que moltes vegades, quan es comenta que es fa un treball de recerca, és molt difícil explicar en què consisteix. I, per tant, com a persona que desenvolupa una tasca d’aquestes característiques sobre l’escolta activa estic satisfeta d’haver pogut assistit a un acte on es va dir en paraules molt encertades alguns dels aspectes que defineixen aquesta pràctica:
Recerca és la cooperació entre diferents disciplines i cercar la pregunta correcta. Però també és preguntar-se i equivocar-se per tal de poder investigar camins nous. És interpretar i descobrir i, al final, resoldre amb creativitat. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.