L’àvia de “The Croods”


El film “The Croods” (2013), amb guió i direcció de Kirk DeMicco y Chris Sanders, i produïda per Dreamworks, parteix d’una trama que ha estat tractada nombroses vegades des dels diferents gèneres cinematogràfics. El conflicte generacional, d’una banda, i l’enfrontament de les pors per adaptar-se als canvis d’un inevitable futur immediat, d’una altra, són dos dels principals eixos que desenvolupa la cinta al llarg del seu metratge.
Ara bé, en el marc d’aquesta història en la qual hi ha ben latent allò de “la família unida, mai serà vençuda” hi ha un personatge molt curiós, que és “la iaia Gran”. Els Croods s’hauran d’adaptar a una nova realitat que precisarà d’eines diferents a les habituals per poder sobreviure i, per tant, tots plegats – àvia inclosa – hauran de desterrar els conceptes apresos per tal d’assimilar-ne de nous.
Àcida, irascible i supervivent de mena, el personatge de Gran no s’assembla gaire les seves precedents més populars, que es caracteritzen per la ser dolces, tranquil·les i dotades d’un elevat instint de protecció. La iaia d’aquest film mostra sens pudor defectes i febleses, però també fa evidents les seves habilitats i capacitats, de manera que s’equipara a qualsevol dels seus acompanyants a l’hora d’enfrontar  les situacions que van apareixen durant la trama argumental.
Si deixem de banda el recurs fàcil de la sogra que burxa al gendre, trobem una dona tremendament adaptativa que reconeix el valor de l’evolució com a font de vida, però també de plaers. En aquest últim cas, només cal fixar-se com s’apunta ràpidament a les comoditats que li ofereix l’existència lluny de la caverna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.