Què és i qui fa possible una sessió de “Listen: espai d’escolta activa”?

Concepte:
Partint de la base que la paraula és moltes vegades la connexió entre l’emoció i la raó, la iniciativa Listen proposa un espai comú de trobada on – durant aproximadament dues hores -, des de l’espontaneïtat i sense judicis, una persona pot expressar-se, junt amb d’altres, en llibertat i, si és el cas, descobrir-se més enllà del que merament es té consciència. 
Estructura:
A cada Listen es planteja un tema diferent des del qual partir per tal de dur a terme l’experiència. Tot i així, la seva estructura és similar per, més que res, mantenir una coherència, tant a l’hora de treballar com de dur-lo a terme. 
Recursos:
Essencialment, verbals, gestuals i digitals. Amb l’objectiu de dur a terme el treball es poden introduir texts, fotografies, dinàmiques o extractes de documents visuals, tot depenent de l’enfoc que les seves ideòlogues considerin oportú en cada cas. El que sí es repeteix a l’inici de cada trobada és una breu meditació per aquietar el cos i la ment. 
Experiències:
Nombroses i diferents: al cap i a la fi, una oportunitat d’escoltar l’altre i a un mateix. L’escolta en l’eix de les relacions. De fet, en essència, les persones assistents s’impliquen en el que se’ls proposa i aconsegueixen resultats sorprenents.
Equip de treball:
Marisa Barros
 
Estudis:
– Professora de Iogades de l’any 2004 Acreditació professional
– Meditació en la tradició del Ioga i Contemplació cristiana – Imparteix
Màster en Espiritualitat Transcultural.(2012-2014) 
Experiència professional:
·         Poeta: Finals anys 80, editen a Segòvia els primers poemaris. Segueixen diverses publicacions: “Poetes al mar obert”, 1991; “Taller de poesía” i “Poemci-ae-s”, i col·laboracions e intervencions radiofòniques i benèfiques. El 1999 “Tiempo de Aguas” consagra la seva vocació artística i literària. 
  • Col·laboradora de les taules de Diàleg Interreligiós de l’Unesco a Barcelona.
  • Membre del grup artístic “Arts i Espiritualitat” del Centre Von Bhaltasar.
  • Membre de la Comunitat Mundial para la Meditació Cristiana. The World Community for Christian Meditation”.  Aquesta comunitat espiritual continua el llegat del monjo benedictí John Main, ensenyant a meditar i prosseguint la seva obra, encaminada a restaurar la dimensió contemplativa de la vida.
Montse Bueno
Estudis:
– Postgrau “Locució Catalana als Mitjans Audiovisuals” pel Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), octubre de 1994.
– Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), juny de 1993.
Recerca:
Des de març 2011: Treball de recerca “Estimulació intel·lectual i emocional a partir de la comunicació activa. La figura de l’escoltador”
Experiència professional: 

  • Periodista: periodista i comunicadora freelance per diversos mitjans de comunicació especialitzats a nivell estatal.  
  • Periodista i escoltadora: Llibre “Converses de rebotiga: pessics de vida”.  
  • Escoltadora: Aplicació pràctica del treball de recerca amb famílies particulars i tasques de difusió de les conclusions a nivell, tant social com acadèmic. Vessants: acompanyament intel·lectual; escolta activa; llegats familiars; tallers col·lectius,…Amb l’associació Llambrusca es participa al Programa Som i Sentim. Llegats Familiars, i es forma part del Taller de Comunicació 2014.

Cinta Barberà
Estudis:
– Graduada com a mestra d’educació primària. Promoció 1975.
– Mestra de català.
– Grau elemental d’anglès de l’EOI.
– Màster en Ecologia Emocional. Any 2013.
Experiència professional:
 
  • Mestra: 38 anys dedicada a l’ensenyament.
  • Escoltadora i entregada amb passió a la realització de xerrades a biblioteques, escoles i instituts, així com a la realització dels “Listen“.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.