Captant l’escolta i creant


El rodatge que l’equip del MMIMM vam dur a terme el passat dilluns a Sabadell va ser conduït per la responsable artística del projecte, la Marta R. Peribáñez, i va fer possible rebre tants estímuls, que uns i altres trigarem setmanes a poder pair-los tots. 
Els nanos de l’Escola Xaloc, amb els qual ja fa prop d’un any que tenim vincle, s’han avingut a formar part del documental en diferents rodatges, i ens han demostrat cadascuna de les vegades que, el sol fet d’estar amb ells, ja és un regal que difícilment es pot diluir en el dia a dia de la nostra vida quotidiana. 
Si bé una primera trobada va servir per descobrir-los el que era l’escolta activa – a través del personatge de la Tieta Montse, l’escoltadora -, i una segona va servir perquè fossin ells els que fessin d’escoltadors amb la nostra protagonista, la Montserrat, ara els hi proposàvem que fessin d’escoltadors des del silenci. 
I vam aprendre molt. Vam aprendre a escoltar a l’altre des de l’espai que ocupa i que nosaltres mateixos ocupem; vam poder escoltar tot el que passa dins del nostre cos, i vam crear des del silenci per després poder escoltar el resultat del nostre treball. I parlo en primera persona perquè, de fet, jo vaig tenir la gran sort de participar de l’activitat com si fos un alumne més, sentint i aprenent a escoltar d’una nova manera. Ara la tinc guardada al bagul de les possibles modalitats d’escolta. 
L’Anna Mª Cabeza, creadora del personatge de la Tieta Montse, també va accedir a ser una convidada d’excepció en aquesta trobada i, amb la seva presència ens va fer sentir que la imaginació, una vegada més, esdevé una realitat elevada a l’enèsima potència. 
La Montse i l’Emma, les professores de l’Escola Xaloc, ens van regalar la seva confiança i van compartir amb nosaltres les seves impressions, tant del procés seguit fins al moment com de l’activitat d’aquesta vegada en concret. 
Quants i quants regals de Nadal i Reis per a un matí de dilluns.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.